Assalamualaikum u ols, da singgah, sudila follow ye, i will follow u back..lau yang xsuka tu xpayah la nk ckp bukan2 kt cni, boleh je terus tekan butang pangkah tu,mekaceh ^_^

my cayunks!! =)

mathematician, kami bukan sekadar mengira


Assalamualaikum cumer!!
hai hai hai

cik bery baru je selesai menjawab test vector calcullus beberapa jam yg lalu.
so,ap perasaan?? mestila cuakkk. Cuak sebab da jawab, tp xtaw jwpan tu btol ataupom x. tp, nseb baek cik bery leh jwab dgn tenang walaupom ad beberapa soklan yg tak berapa berjaya dfahami, namun still tenang,huhu..Tenang sebab pewot da knyang, so, tnpa gangguan bunyi yg xberapa sedap didengar and tenang sebab before test, mesti col my abah and umi dulu utk dptkn restu dan doa..insyaAllah berkat doa parents, kte akn dpt kebaekan, ye x??
eh,yela!!..ckap btol2 nih..mane pnah memaen! (mke sius gler nih)

yeahhhhh~
da lepas dua test..ok, sepatotnye ta boleh yeahh lg sebab still ad 3 paper to go..so, yeahhh tu cik bery tarek balek ea..yaaaa tarekkkkkk!!!..

sedia maklum bhawa cik bery amek cos sains math pure..so, my brain emang all out and pening dgn segala mcm nombor..and kuliah yg berjam2 hanya jumpa nombor jep..tgan ni smpai kejang sebab mengira je xhenti2..adehhh~










so, kadang2 tuh, tgah punyer syok2 kire, punyer confident nyer kire..habes 2-3 page calculation, leh plak tersalah konsep. nk differentiate pegi buat integration. Nk integrate lak pegi buat differentiation. Maknenyer lau step panjang macam keretapi, lau atas tuh da slah kire, habesla semua salah jawabnyer. Kalau terkena yg mcm nih emang ase nk hangin satu badan, huh~
careless emang selalu, kadang2 tuh salah tulis pom ada..Kat kepala nih nk tulis sinx, tangan ni plak pegi tulis cosx. Adehh~ masalah, masalah.


subject2 yg dah berjaya dilalui:
statistic 1
mathematical method 1
linear algebra
differential equation 1
mathematical method 2


now:
statistic 2
numerical method 1
discrete mathemathic
vector calcullus
mathematic modelling

so, amacam?? ada berani nk tukar kos ngan cik bery??hehe..mengira la jawabnya..bukan sekadar kira..think to solve and get the solution with different and many methods,woooo!
And not just work with number only..yg bertambah pening tu ble da msok ngn unknown2 nyer skali..nk proving segala macam..formula2 yg korang guna skarang..juz simply korang pluggin da formula, bebudak math nih, hv to prove it..nk kna tau mcm mna teterbitnya formula2 tuh..ha, mcm menarek en??keh3..menarek la jgak even kdg2 tu geram yg teramat ble xdpat prove..ase nk menyumpah2 jep..haha..astaghfirullah~ no3!

Bila org tnye je, adek student kn? cik bery jwabla, ya, sy student.
Form bape?? (ni yg nk marah nih) cik bery jwb student IPT.. org tu pom akn jwab sambel buat bunyi hruf oooooo, engat kn form bape td..(sengeh2 je laa sambel bg senyuman yg xberape nk sweet nih)
so, tnya lg..amek kos ap kt cne?? ok, ble cik bery jwab je amek math pure. org tu trkejot..
waa!! hebat nyer!! otak mcm mne nih?? bleh ea amek kos susah mcm tuh..org otak power2 je leh amek kos cmtuh taw..(yela, sy mnum super power,hak3)
so, gliran cik bery lak yg buat munyik oooooowww+ekkkk?? (senyum2 bangga,huhu)..yeke?? xdelah..otak biasa2 jep,huhu..

so, lau ada yg kt luar sana yg ckp budak math xde masa depan, baek korang pk balek and tarek balek kata2 korang tuh!. bukan calang2 tau yg dpt amek kos nih.. kitorang bukan lah hebat sgt. tp, kitorang dah berjaya masok dalam kumpulan tu, so, pandai2 la pk sendirik..
jangan pndang rendah pd mathematician sebab kami tidak sesekali memandang rendah pada kalian ^_^

ok, tata
gud luck pada yg nk tgah test lg k
habes~



cik beRy caYunK koRang keTat-keTat !! suke?? like laa, ^_^

4 juta ckp cik bery tomey!:

FaFa said...

dari dulu lagi x suka math. seriusly. cuma orang2 yg hebat je boleh amek course nh. kalau x, alamatnye jd mcm saye la. duk nanges xdapat jwb soalan math :(

Faten Bery said...

alaa..jgn la nangess..
nti lame2 u akn ase seronok nyer math ^_^

Eirma Rohayu said...

mmg tak suke math, tp menyesal tak blaja math bebtol pulak. dpt pulak course byk membaca, best :D

Faten Bery said...

waaaa..xcuker nyer lau kne bnyk2 baca..cik bery nih pemalas cket..eh,bnyak,hehe

Post a Comment

cakap je, jgn maloow2, hehe ^_^