Assalamualaikum u ols, da singgah, sudila follow ye, i will follow u back..lau yang xsuka tu xpayah la nk ckp bukan2 kt cni, boleh je terus tekan butang pangkah tu,mekaceh ^_^

my cayunks!! =)

:: Shadow Effect kt post Entry tutorial ::

Assalamualaikum..

gadis bery ingin berkongsi..

ad request dr sorag budak cute nih die tnye care nk wat shadow kt bwah tulisan lam post entry.

ok, ekowt jep step nih k one-by-one taw.

1. go to Dashboard - > Design - > Edit HTML.
2. Tick expand widget Templates (wajib).

3. Tekan CTRL+F (serentak)..nti akn keluar kotak mcm kt bwah nih
dalam kotak yg cik bery bulatkn tu, taip .post {
jumpa ta?? lau ta jumpe, cube plak yg ni .post-body {
coz, laen2 template akn mnggunakan laen2 kod tau..ok,jumpe??

3. ok, kalau da jumpa, copy pulak code nih and paste dekat bawah code yg korang carik td okeh.

text-shadow: 2px 2px 3px #F6358A

4. ok? da belom nih?? oh,ye..yg kaler #F6358A tuh code warna..yg cik bery bagi tuh kaler violet red. lau korang nk buat warne laen pom boleh, amek kod suke ati jantung korang kt link yg cik bery bg nih (click cini).

5.Preview dlu tao..tgok jd ta..kalau da puas ati da, save jep teros,huhu..

so korang cumer, cik bery wish...
^_^


cik beRy caYunK koRang keTat-keTat !! suke?? like laa, ^_^

2 juta ckp cik bery tomey!:

Cik Bhulat said...

nice tuto..thanks for sharing =]

Faten Bery said...

@Cik Bhulat most welcome dear :)

Post a Comment

cakap je, jgn maloow2, hehe ^_^